به گزارش مشرق، ايلنا به نقل از الجزيره تعلام کرد ، هزاران عراقي جمعه ـامروزـ خود را به ميدان «التحرير» در مرکز بغداد رساندند تا در تظاهرات عليه فساد، بيکاري و ضعف در ارائه خدمات شرکت کنند.
اين تظاهرات از سوي ائتلاف گروههاي فعال سياسي سازمان داده شده است که جمعه را «روز خشم» نام نهاده و از مردم خواسته است تا عليه فساد، بيکاري و بيکفايتي دستگاههاي دولتي دست به تظاهرات بزنند.
در منطقه «قضاء الحويجه» در کرکوک واقع در شمال عراق در درگيري نيروهاي امنيتي و تظاهرکنندگان دو عراقي کشته و 30 تن ديگر زخمي شدند.
در شهر «موصل» نيز در درگيري تظاهرکنندگان با نيروهاي امنيتي عراق 2 کشته و 5 زخمي بر جاي گذاشت.
همچنين در اثر تيراندازي نيروهاي امنيتي در «الانبار» به تظاهرکنندگان يک نفر کشته و دهها تن ديگر زخمي شدند.
از سوي ديگر، تظاهرکنندگان در بغداد با برداشتن موانع سيماني بر پل «الجمهوريه» به سمت منطقه الخضرا حرکت و از ورود چند نماينده پارلمان عراق به اين ميدان جلوگيري کردند. علاوه بر آن، در درگيري تظاهرکنندگان با نيروهاي امنيتي در منطقه «سليمانبيک» در شمال بغداد تعدادي از تظاهرکنندگان زخمي شدند.
برخي منابع رسانهاي از پيوستن فرمانده عمليات نينوا به تظاهرکنندگان خبر ميدهند.
اين در حالي ايست که تظاهرکنندگان خشمگين ساختمان شوراي محلي را در «قضائ الحويجه» در استان «کرکوک» واقع در شمال عراق را به آتش کشاندند و در استان «الديوانيه» نيز هزاران عراقي تظاهرات کردند.
بنا بر گزارشهاي منتشر شده، استاندار بصره بهدنبال تظاهرات مردمي و درخواست براي برکناري، از مقام خود استعفا داد.
اين تظاهراتها در حالي برگزار ميشود که «نوري المالکي»، نخستوزير عراق به مردم اين کشور هشدار داد که در تظاهرات اعتراضآميز روز جمعه شرکت نکنند.
مالکي در سخنراني تلويزيوني گفت که با تظاهرات مشروع مردم مخالفتي ندارد اما از بابت نفوذ شورشيان به اين گردهمايي و از احتمال حمله آنان به تظاهرکنندگان نگران است.
طبق اين گزارش، با آنکه مردم عراق کمتر از يک سال پيش دولت خود را انتخاب کردند، اما موج اعتراضهاي مردمي در کشورهاي جهان عرب بر آنها هم تاثير گذاشته است.
در همين حال، واحدهاي ارتش دو ميدان بغداد را که براي برگزاري اين تظاهرات تعيين شده است، مسدود کردهاند و مقامهاي دولت عراق با شتاب مقررات جديدي را به تصويب رساندهاند که بر اساس آن براي گردهماييهاي اعتراضآميز بايد از يک هفته قبل مجوز گرفت.
مقامهاي عراق هشدار دادهاند که تظاهر کنندگان با خطر بمبگذاري يا حملات خشونتآميز ديگر روبهرو هستند.
اکثر جناحهاي اصلي سياسي عراق جزو ائتلاف حاکم هستند و از هواداران خود خواستهاند که از شرکت در اين تظاهرات خودداري کنند. اما سازماندهندگان «روز خشم ملت عراق» ميگويند که اين تظاهرات را برگزار خواهند کرد.
مردم عراق از افزايش قيمت مواد غذايي، کمبود برق و ناامني شديدا به خشم در آمدهاند. دولت عراق قول داده است که از حقوق وزرا و نمايندگان مجلس کم کند و برسوبسيدها بيافزايد.
افزايش قيمت نفت احتمالا بودجه بيشتري را براي دولت عراق تامين خواهد کرد تا به مصرف مردم برساند اما نميتواند نارضايتي روز افزون مردم از بابت فساد رايح را برطرف کند.